4+2 asua ja pyykkääjän kommenttiraita

Minun piti tehdä jälleen klassinen Päivä-kuvina postaus. Otinkin kameran heti aamusta kauniiseen käteen ja räpsin kuvia pitkin päivää.

Illalla lapsen nukahdettua tungin muistikortin koneeseen ja aloin käydä kuvia läpi. Kuvien perusteella tajusin vaihtaneeni oman asuni lähes kokonaan uudeksi ja pojan sisävaatteet kolmesti sekä ulkovaatteet kerran. Siis yhden päivän aikana!

En harrasta yöasuja, ainakaan nukkuessani, joten omat asuni koostuivat aamupäivän ulkoilua varten (käytettyjen vaatteiden kopasta) kaivamastani vaatekerrasta sekä uintireissulle ja Ikeaan lähtöä varten kasatusta toisesta asusta.

Ensimmäiseen asuun kuuluivat H&M:n mustat housut ja huivi, Kallion puistokirppikseltä ostetut mokkasiinit, Elloksen keltainen tupsupipo, Ivana Helsingin sata kertaa blogissa näkynyt, sinapinkeltainen laukku ja Vilan keltainen neule sekä ”the takki”.

Kun odottelimme kyytiä uimaan, huomasin keltaisen neuleeni sekä sukkieni kaipaavan pesua päivän touhujen jäljiltä ja innostuin vaihtamaan päälleni mustan sekä possunpinkin topin, H&M:n tuubihuivin, tekonahkatakin sekä kissaballerinat asianmukaisin koruin höystettynä. Vain mustat housut saivat jäädä. (Onpa muuten harvinaisen ryhdikäs pikaposeeraus tullut otettua autoon kiiruhtamisen lomassa!)

Pojan sisäasuista ensimmäinen oli yön jäljiltä päällä oleva Lindexin yöpuku kuolahuiveineen, joka vaihdettiin aamupalalla sattuneen mukin kaatumisen jälkeen sisävaatteisiin eli Lindexin kirahvibodyyn ja H&M:n leggingseihin.

Nekin saivat sittemmin likapyykkituomion ja vaihdettiin vielä kolmansiin sisävaatteisiin, joilla selvittiin yöunille asti. Viimeisestä sisäasusta en saanut blogikelpoista kuvaa, mutta laitan kuvan tänne.

Aamupäivän ulkoilumme koostui koiran lenkittämisestä ja läheisellä puistoalueella hurisevan, peräkärryllä varustetun traktorin ihmettelemisestä. Lapsi oli topattu villakerrastolla ja kuorihaalarilla sekä vihreillä asuisteilla.

Uimaan lähtiessämme arvelin kuorihaalarin olevan tarpeeton ja heilautin lapselle Keravan Fidalta löytyneet villasukat sekä Ruskovillan pitkät kerrastopöksyt, Seppälän punaisen pumpulitakin ja H&M:n tennarit, pipon ja hansikkaat päälle.

Aina välillä pyykkikasoja kantaessani, lukemattomia vaatekappaleita kaappeihin viikatessani ja kymmenen kiloa painavaa pyykkikoppaa epäergonomisesti vessaa kohti raahatessani pohdin, mistä tätä pyykkiä oikein tulee. En ole konsultti tai analyytikko, mutta veikkaisin tällaisilla vaatteiden sarjalikaantumispäivillä olevan jotain tekemistä asian kanssa.

Jos pyykkikaaos alkaa ahdistaa, annan kokemuksen syvällä vatsaäänellä neuvon:
Keep calm and go to IKEA.

P.S. Isänpäivän Lumoava-arvonta on käynnissä vielä kaksi päivää.

 

2 kommenttia artikkeliin “4+2 asua ja pyykkääjän kommenttiraita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *