Otetaan iisisti

Tai niin ainakin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tehdä. Olin tosiaan perjantai-illasta lauantain puolille päivin Sipoonkorvessa auttamassa tarpojaikäisille suunnatussa partiotapahtumassa.

Ajatuksena olikin, kotiin päästyäni, lähinnä oleilla yhdessä taaperon kanssa ja tämän nukahdettua viettää aikaa miehen kanssa.

Huomasin kuitenkin lajittelevani pyykkejä, napsivani kuvia, kirjoittelevani postausta, pyyhkiväni keittiön tasoja ja pikaimuroivani asuntoa uudella varsi-imurillamme.

Olisin voinut kyllä arvatakin, että näin kävisi. Ihmisiä kun on oman kokemukseni mukaan kahta sorttia: niitä joille jouten olo ei tuota pienintäkään haittaa ja niitä, joille se on vaikeaa ellei mahdotonta.

Perheessämme on ainakin yksi kumpaakin sorttia.

Ruoanlaittovastaavallemme iski roskaruoan himo ja söimmekin päivälliseksi suorastaan terveysherkkuja. No emmepä me aikuisetkaan kovin usein kanna ruokaa kotiin isolla M-kirjaimella koristellussa paperikassissa ja lapsi syö hampurilaissapuskaa sitäkin harvemmin.

Mielenterveyteni ylläpitämisen kannalta välttämättömien kotiaskareiden tekemisen lisäksi puuhasin myös kaikkea turhaa, kuten lakkasin sormieni ja varpaideni kynnet oikein kiiltäviksi. Lakkauspuuhien aikaan keikuin vielä kahden vaiheilla, lähtisinkö opiskelukaverin tupaantuliaisiin taaperon kanssa vai jäisinkö kotiin.

Päädyin lopulta jäämään kotiin, kaatosateeseen ja hengähdyshetken tarpeeseeni vedoten. Ja ehdimme hengähtääkin useamman tovin, kölliä lapsen kanssa vierekkäin, lukea ja leikkiä keittiöleikkejä sekä katsoa Kaapoa tietokoneelta.

Muistattehan muuten osallistua Lumoavan vapaavalintaisen miesten korun arvontaan! Arvonta-aika on lähestyvän isänpäivän vuoksi aika lyhyt ja arvonta päättyykin jo tiistai-iltana.

 

3 kommenttia artikkeliin “Otetaan iisisti

    • Pelkään pahoin, ettei kovin helposti enää mistään. Automattohan on RK designin valmistamaa ja sitä sai mustavalkoharmaana sekä pastellinvärisenä. Valmistus on käsittääkseni lopetettu, joten paras mahdollisuus saada matto olisi löytää joku, joka haluaa luopua omastaan. Höh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *