Joululahjatoive: Edellisiäkin parempi retkivuosi

Omat joululahjatoiveeni liittyvät tänä vuonna ja todennäköisesti tulevinakin vuosina vahvasti retkeilytarvikkeideni päivittämiseen. Kun metsässä ja leireillä ravaa harva se viikonloppu eikä vaeltamaan lähteminenkään ole lähivuosina enää mahdoton ajatus, huomaa omien varusteidensa huonon kunnon ja puutteellisuuden koko ajan selvemmin.

Olen siinä määrin epäkäytännöllinen, että käytän vähätkin ylimääräiset rahat helposti lapsen vaatekaapin päivittämiseen tai kodin laittamiseen ja retkivarusteet sekä muut isommat ja järkevämmät hankinnat jäävät taka-alalle. Siksi olenkin odotellut viime vuosina hyvän partiohaltiakummin ilmaantumista; Sammalien suojeleminen Seikkailijaikäisien painiotteluilta tai lahopuiden pelastaminen Tarpojien törkkimiseltä eivät ole vielä saaneet tyyppiä tulemaan esiin kivenkolostaan.

Joskus ala-asteella hankittu rinkkani vetelee viimeisiään eikä ole alun alkaenkaan ollut hääppöinen pitkiä matkoja ja raskaita taakkoja ajatellen. Uusi rinkka on ollut useamman vuoden haaveissa ja haaveisiin taitaa vielä jäädäkin.

Olisin enemmän kuin valmis korvaamaan metallihaarukka-pakasterasiaviritykseni retkiastiasarjalla, jos sellaisen saisin ja käyttövalmis makkaratikku olisi välillä ihan luksusta. Jos saisin ikioman monitoimityökalun, voisin palauttaa miehen Leathermanin takaisin hänen hallintaansa ja oma retkikirves pakottaisi ottamaan senkin työkalun käytön kunnolla haltuun.

Retkillä käytän tällä hetkellä kesät talvet jalkineina Hai-saappaita. Toivon, että saisin jonain päivänä kunnolliset vaelluskengät, mutta siihen asti edes hieman lämpimämmät talvikumisaappaat auttaisivat tilannetta varmasti useamman vuoden. Lyhytvartisemmillakin pärjäisi, jos lainaisi miehen vedenpitäviä säärystinpusseja…

Mutta ei tässä mitään hätää ole – kyllä Ikean pakasterasialla, vetoketjupuolella Anttilan rinkalla ja kumisaappailla vielä muutaman vuoden selviää!

P.S. Tämä ei ole Partioaitan mainos, en vain jaksanut etsiä jokaista tavaraa eri liikkeen sivuilta.

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

 

6 kommenttia artikkeliin “Joululahjatoive: Edellisiäkin parempi retkivuosi

    • Hahaaa, et usko kuinka paljon hajosin! Päivän piristys. ;’DD

      Mietin ensin että pitää jättää toi noin ihan huumoriarvon vuoksi, mutta ehkä korjaan sen kuitenkin, kiitos vaan vinkkauksesta.

      Niin kuin mä muka monta kertaa luin varsinkin noi isot tekstit läpi kun olisihan se noloa jos niissä olisi virhe. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *