Hääpäivän vietosta

Kysymyspostauksessa kysyttiin, olemmeko naimisissa. (Käykää muuten kysymässä ja toivomassa juttuja!) Totesin että olen tainnut sivupalkin luonnehdintaani ”nörttimiehen vaimo” lukuunottamatta mainita asian aika harvoin. Raskausvatsojen kokoja vertailtaessa olen saattanut todeta menneeni naimisiin pitkällä raskaana ollessani, vaikkei se paljoa näkynytkään – ja viime vuonna taisin fiilistellä asiaa hääpäivän lähestyessä.

Kun marraskuun lopussa yhteisiä seurusteluvuosia kertyi jo seitsemän(!) ja hääpäivän vietto lähestyy, tein periaatteellisen ratkaisun ja päätin järjestää perinteisen uudenvuoden vastaanottomme välipäiväjuhlien merkeissä jo joulukuun loppupuolella.

Lapsi saa viettää pitkällä joululomalla laatuaikaa vanhempiensa kanssa varmasti kyllästymiseen asti eikä lastenvahtiehdokkaistakaan ole pulaa, joten meillä olisi sekä omatunnon että käytännön järjestelyjen puolesta mahdollista viettää hääpäiväämme kahdestaan. Haluaisin viettää päivän ehkä jossain muualla kuin kotona kissanhiekkalaatikoiden ja pyykkikopan tyhjentämisen merkeissä, pää vain lyö ihan tyhjää.

Joten kaipailisin vinkkejä kauniista, ihanista ja edullisista kotimaan tai lähimaiden kohteista, joissa voisi viettää romanttisen, yhden tai kaksi yötä kestävän hääpäiväreissun. Luotan teidän kekseliäisyyteenne ja kokemuksiinne, sillä tenttiputki on vienyt päästäni viimeisetkin luovuuden rippeet.

Kuvat otti Jussi Eerola.
(Niitä on rajattu tätä postausta varten paikoittain vähemmän taiteellisesti, jotta suurin osa, mahdollisesti blogissa esiintymiseen vastahakoisista vieraista saataisiin pois kuvista.)

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

18 kommenttia artikkeliin “Hääpäivän vietosta

 1. Kaunis morsian on kuvissa!:)

  Meillä tuttavat ottivat ihan vain kotokaupungissaan paremman hotellihuoneen saunoineen jne. viikonlopuksi, söivät ulkona hyvin ja viettivät aikaa kahdestaan lasten ollessa mummilla. Samanlaisesta viikonlopusta haaveilen aina välillä kiireen keskellä. Pääasiahan on seura, muuten ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan:) Itse tekisin tuon kesällä, voisimme piknikkeillä puistossa ja vaellella ihan ilman aikatauluja:)

  • 🙂

   Heh, kotikaupungin hotelleissa ei taida olla parempaa vaihtoehtoa, mutta Helsingistä kyllä löytyisi…

   Ja tuo on ihan totta, että seurahan on tärkeintä!

 2. Ite ainaki tykkäsin Vanajanlinnasta, huoneet oli todella hienot ja se ympäristö. Sillon kun olin siellä exän kanssa, niin siellä oli alakerrassa biljardihuone ja disco 😀 Toki auto helpottaa jos keskustaan haluaa lähteä syömään linnan sijasta 🙂

  • Vanajanlinna näytti kyllä kivalta, mutta ns. normihuoneita ei saanut hääpäiväksemme enää varattua, oli vaan jotain uudenvuoden bilepakettia, artistina Kim Herold, yöks. Hih, pitänee testata joskus muulloin.

 3. Lähdemme mieheni kanssa Tallinnaan ensi viikolla, matkat ja hotelli kahdelle yölle aamiaisineen maksoi noin 200 euroa, ruoka- ja ostosbudjetin ajattelimme pitää vajaassa kahdessa sadassa (Tallinnasta kun saa leivoskahvit alle kahden euron paikallisissa paikoissa jne.).

  Mua houkuttaisi joskus myös Utö, joskus ajat sitten Hesarissa oli matkajuttu edullisista matkoista ja se oli mainittu siellä. Eihän siellä juuri mitään ole, mutta paikkana se on kiehtova. Matkustaminen vaan vie aikansa eli yhdeksi yöksi ei kannattane lähteä.

  Joku lähikaupunki voisi varmaan olla myös kiva. Miten olisi Hanko tai Porvoo? Miksei vaikka joku Hämeenlinna, Lahti tai Lappeenrantakin, ne ei ole niin idyllisiä, mutta niissä on puolensa. Tai Turku, se on musta jotenkin kiva kaupunki, samoin Tampere.

  Mä saattaisin myös karata kahdestaan mökille, jos sellainen löytyisi lähipiiristä lainaan. Tietysti talvella siellä on oma tekemisensä, ainakin niissä paikoissa joissa olen ollut (veden kantamista, lämmittämistä jne.), mutta se on musta mukavaa vaihtelua.

  • Hangossa ei kyllä ole talvella mitään, siis _mitään_. Siellä ei edes ole sellaista ihanaa tunnelmaa kuin esim. Porvoon vanhassa kaupungissa, paitsi sitten kesäisin… Eli mä sanoisin kyllä ehdottoman ein talviselle Hangolle.

   • Hangossa en ole käynyt kuin kerran kesällä, talvella en koskaan, mutta talviselle Porvoolle kyllä lämpenen juuri vanhan kaupungin tunnelman vuoksi. 🙂

  • Tallinna olisi tosi vahva vaihtoehto, jos mies vaan innostuisi ja löytyisi joku söpö hotelli.

   Ja mökki-ideaa pyörittelin itsekin mielessäni. Hyvää ruokaa ja kynttilänvalossa tunnelmointia. 😉

 4. Hei vitsi oot kaunis morsian <3 mä katoin just äkkilähtöjä ja kirosin kun siellä oli vaikka ja mitä edullista!! Joku 3 pv reissu kohteeseen nimeltä enmuista makso reilu satanen/nuppi hotelleineen lentoineen.. Melkeinpä samalla hinnalla siis mitä hotelliviikonloppu suomessakin maksaa.. Kandee tskkailla jos osuis teille sopivat päivät ja kohde 🙂

  • Kiitoksia. <3
   En uskalla edes mennä katsomaan äkkilähtöjä. Jossain vaiheessa podin kamalaa kaupunkilomakuumetta ja käytin ihan liikaa aikaa äkkilähtöjä selaillen. 😀

 5. Mitenkäs Haikon kartano? Se on musta aika kiva, vaikka aika kallis (kaikki on mun mielestä näköjään kallista :D). Siellä on enimmäkseen aikuisia, niin pääsee ehkä vähän paremmin rentoutumaan kuin muissa kylpylöissä. Tai sitten Tallinna tai Tukholma.

  • Haikko on jopa aika lähellä meitä ja olen monta kertaa miettinyt että siellä pitäisi käydä!

   Mua ei tosin lapset haittaa edes aikuisten lomalla vaan niiden sähellystä on viihdyttävää seurata niin kauan kun niiden vahtiminen ei ole omalla vastuulla. 😀

   • Mä olen ollut Haikon kartanossa kerran (syksyllä 2008). Silloin ainakin hotellisiipi oli aika ruma rakennus ja kylpylä ihan ok. Itse kartano (joka toimii ravintolana) on hieno, mutten varmaan raaskisi syödä siellä omaan laskuun (olin Haikossa seminaarissa). Onhan se ihan siisti paikka, muttei ainakaan yhtään mun juttu, mutta toisaalta olen lapseton parikymppinen opiskelija, joka ei osaa arvostaa pakettikohteita. Mieluummin varaisin hotellin jostain kaupungista ja kävisin kaupungilla herkuttelemassa.

    • Mua kiehtoo Haikko lähinnä siksi että kartanoromaanit ja lyhyt matka ajella Porvooseen ostoksille.

     MUTTA itse asiassa me päädyttiin varaamaan huone kivasta hotellista, nimenomaan kaupungista ja suunniteltiin että käydään syömässä, taidenäyttelyssä ja keksitään vielä jotain muuta ohjelmaa, (poikkeuksellisen päivän poikkeusaukioloajat huomioiden).

 6. Me oltiin ”häämatkalla” Vanajanlinnassa, se oli ihanan romanttinen paikka. Vinkki: kannattaa tsekata niiden nettisivuilta ”äkkilähdöt”, me bongattiin sieltä sviitti illallisineen lähes tavallisen huoneen hinnalla.

  Kesällä olimme kahdestaan Helsingissä hotelli Tornissa, suosittelen sitäkin. Puitteet oli hienot, palvelu erinomaista ja ruoka hyvää.

  • Toinen ääni Vanajanlinnalle!
   Kuten ylempänä kommentoin, ajankohta on vaan vähän haastava, tuollakin.
   Johonkin kivaan hotelliin jääminen Helsingissä houkuttelisi, jos hinta vaan osuisi kohdalleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *