Yhdessä Ohoi!

Suuntasimme jälleen risteilemään, tuttuun tapaan Siljalla. Tosin tällä kertaa vielä telakalla käymistään odottavalla Symphonylla, joten reissuun liittyi myös pientä etukäteisnostalgiaa. (Viimeksihän seilasimme jo remontoidulla Serenadella – kokemuksia voi lukea täältä.) Mukana olivat miehen lisäksi kaksi ystävääni, joiden kanssa matkalle lähtemistä oli suunniteltu ja odotettu jo tovi.

Olemme pitäneet näiden tyttöjen kanssa yhtä jo reippaasti yli kymmenen vuotta. Ensin vuosia samassa kuvataidekoulun ryhmässä taiteillen ja juoruten tai toisinaan järjestykseltään ennemminkin juoruten ja taiteillen. Ja harrastuksen jäätyä vähitellen taakse, iän myötä, vapaa-ajan leffailtojen, yökyläilyjen, ostosreissujen sekä elämänmullistuksiin osallistumisen muodossa. On löytynyt kaason pestiä, kumminhommia, babyshowereita, polttareita, häitä ja ristiäisiä.

Miehellekin juttujemme keskimääräinen taso ja kunkin omat omituisuudet ovat käyneet siinä määrin tutuksi että hän pystyi tekemään päätöksen risteilylle lähtemisestä varsin mainioin ennakkotiedoin varustautuneena. Kysyessäni mielipidettä kokemuksen päätyttyä, hän totesi tienneensä jo lähtiessään, mihin on ryhtymässä. Eikä kuulemma hirvittänyt, ennen tai jälkeen.

Otimme reissussa aika rennosti. Ohjelmassa oli Tukholmassa kiertelyn lisäksi porealtaassa ja höyrysaunassa istuskelua, Tax-Free myymälöissä kiertelyä sekä tanssimassa käymistä. Ja hytissä saattoi tietenkin läpikäydä kuulumisia, lätkiä korttia sekä pelata kimpassa Logo Quiz:ia. Ensisijaisena tavoitteena ei ollut mitään sen ihmeempää kuin pitää hauskaa yhdessä – ja mikäpä olisi sitä tärkeämpi tavoite.

Söimme pitkän kaavan mukaan, poislukien bikini fitness-ruokavaliolaisemme, joka raahasi tunnollisesti omia ruokiaan kylmälaukussa, raksautteli kylmäpusseja viilentääkseen sapuskoitaan matkan varrella ja söi pienempiä satseja, mutta usein. Menomatkalla söimme buffetissa ja paluumatkalla ravintolan puolella. Aamiaisiksi olimme valinneet Erikoisaamiaiset, joissa toteutuu mielestäni enemmän sellaisen brunssimaisen hemmotteluaamiaisen fiilis.

Tukholmassa teimme täsmäiskuja kauppoihin, muun muassa NK:n liikkeisiin, Mangoon, Monkiin ja Illums Bolighusiin. Keskustasta hankin Monkin alennusmekon ja -kaulakorun, Mini Rodinin alevaatteita lapselle sekä kesäisen vartalotuoksun Bodyshopilta. Laivan Tax-Freestä mukaan tarttui täydennyksiä päivittäisiin meikkituotteisiin valokynän, värillisen huulirasvan ja aurinkopuuterin muodossa. Olin muuten varsin ilahtunut huomatessani Smashboxin kuuluvan laivan kosmetiikkamyymälän valikoimiin!

Ostostelun lisäksi kuljeskelimme kaupungilla, nautimme auringosta puistossa, kävimme kahvilla sekä kiersimme Kuninkaallisessa varuskammarissa esillä olevan Valtapelejä-näyttelyn, jossa tutustuimme oikeisiin ylhäisten henkilöiden käytössä olleisiin vaatteisiin sekä Game of Thrones tv-sarjan ja Elizabeth-aiheisten elokuvien puvustoon. Varsin mielenkiintoinen kokonaisuus siis, mutta hauskinta oli kuitenkin kuvien räpsiminen erilaisiin historiallisiin asukokonaisuuksiin sonnustautuneena!

Palasin äsken kotiin vatsa pömpöttäen ja nilkat korkokengillä tanssimisesta jäykkinä, mutta hyvillä mielin ja rentoutuneena. Kiitos siis vielä tytöille reissuseurasta, milloin lähdemme katsomaan lemureita?

P.S. Muistakaa osallistua taidejulisteiden arvontaan!

2 kommenttia artikkeliin “Yhdessä Ohoi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *