Kerro, kerro kesäsarja

Muutama sananen kesäsarjoista; Kesällä kuuluisi varmaan katsoa Frendien tai Sinkkuelämää-sarjan uusintoja, joitain musiikkihupailuja ja kymmenen vuotta vanhoja romanttisia komedioita. Ne eivät kuitenkaan kiinnosta sen enempää kesällä kuin talvellakaan. Joten tässä pari kesän aikana katsomaani sarjaa pikaesittelyssä.

Uusinta tuttavuuttani, Hämärästä aamunkoittoon-elokuvan pohjalta tuotettua From Dusk Till Dawn-sarjaa esitetään (muualla kuin Yhdysvalloissa) Netflixissä ja sitä kautta päädyin katsomaan sarjan ensimmäisen kauden. Sarjassa Geckon veljekset, jotka ovat pitkän uran tehneitä ryöstäjiä, pakenevat Teksasin rangereita. Mukaan sotkeutuu vahingossa entistä elämäänsä pakeneva pappismies lapsineen. Sopasta muhii takaa-ajo, joka vie koko sirkuksen Meksikoon ja sitä kautta alkuperäisestä leffastakin tuttuihin maisemiin.

Vielä en ole oikein saanut selville, onko kyseessä lintu vai kala eivätkä näyttelijäsuorituksetkaan ole olleet erityisen huikeita. Ihan viihdyttävää kauhu-mystiikka-toimintasettiä sarja kuitenkin tarjoaa, joskin pientä komiikkaa tai camp-henkeä sarjaan kaivattaisiin. Meno on paikka paikoin turhankin dramaattista – ja se on paljon sanottu minulta.

Höyhenenkepeää kesälinjaani aloittelin Hemlock Grovella, samannimiseen romaaniin perustuva yhdysvaltalaisella kauhutrillerillä. Sarjan tapahtumien keskiössä, kuvitteellisessa kylässä Pennsylvaniassa asustaa romani-ihmissusia, geneettisiä kummajaisia ja sarjamurhaajia. Molemmissa julkaistuissa kausissa selvitetään murhamysteeriä, jonka rinnalla rakennetaan hahmojen kohtaloita ja kerrotaan heidän tarinaansa.

Skarsgårdin veljessarjaan kuuluva Bill Skarsgård sekä aina yhtä huumaava Famke Janssen imaisevat mukaansa. Eikä pieni bromancen poikanenkaan tee koskaan pahaa! Toistaiseksi sarja on esittänyt hyvälaatuista tasapainoilua teinisarjan ja vakavammin otettavan draaman välillä; Liiallinen Twilight-meininki on saatu pidettyä loitolla uskottavasti rakennetuilla hahmoilla ja pannuun unohtuneen kahvin-mustalla huumorilla. Jälkimmäistä sarjaa suosittelisin näin ollen myös pienemmällä varauksella muillekin.

Oletteko katsoneet kumpaakaan sarjaa ja pidittekö niistä?
Millaisia sarjoja tapaatte kuluttaa kesäisin vai onko televisio täysin pannassa?

 

8 kommenttia artikkeliin “Kerro, kerro kesäsarja

  • Ensimmäinen kausi oli mielestäni kakkoskautta parempi, kakkonen vähän levisi parissa viimeisessä jaksossa, mutta aion kyllä katsoa silti, miltä kolmonen näyttää…

 1. Sain just katottua Frendien kaikki kaudet, jotka lainasin kaverilta 😀
  Pitäis saada asennettua toi apple tv, että vois tutustua sen ihmeelliseen maailmaan, kiitos vielä hyvälle arpajärjestelmälle! <3 😀

 2. Hei kiitos jälkimmäisestä sarjavinkistä! Täytyy laittaa kokeiluun, harvoin tulee vastaan sarjoja jotka jaksavat enää tarjota mitään kovin uutta tai koukuttavaa. American horror storyn ekasta kaudesta tykkäilin, mutta tuntuu, että sekin laimenee hieman kausi kaudelta.

  • Aika monissa sarjoissa taso ei pysy tasalaatuisena. Aina paras kausi ei ole ensimmäinen, esim. teini-iän suosikissani Siskoni on noidassa alkukaudet eivät olleet mielestäni parhaita (ne ”erikoistehosteet”, hihi)… Ja jos tulee laimenemista / tason romahdusta, kyllähän se harmittaa aina hiukan. Uudet, hyvältä vaikuttavat sarjat ovat siis aina kurkkaamisen arvoisia. 🙂

 3. Yes, mahtavaa että löytyy muita Hemlock Groven faneja, katsottu molemmat tuotantokaudet ja tätä kakkosta odotin innolla. Sons of Anarchy myös loistava ja lempparisarjat noin ylipäänsä.

  Ykkösenä Taisteluplaneetta Galactica (uudempi versio), Caprica ihan ok, Sopranos ja Sons of Anarchy.

  Brittisarja Monroe piristää kesäpäiviä ja Rakkautta Rimakauhua aina kuuluu top kymppiin. 🙂

  • Taisteluplaneetta Galacticasta olen kuullut itse asiassa paljon hyvää, mutta vältellyt sitä scifileiman vuoksi. Yhden scifipelin hiljattain läpi pelanneena ja varovaisesti tykänneenä voisin kokeilla ensimmäistä. Ja muutaman jakson telkkarista Rakkautta ja Rimakauhua nähneenä se voisi mennä komediatestilistalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *