Voita liput Ateneumin Tove Jansson näyttelyyn

Muumien, Tove Janssonin ja taidenäyttelyissä ramppaamisen ystävänä olin tyytyväinen tajutessani että voin arpoa teille kaksi lippua Ateneumin Tove Jansson-näyttelyyn, (joka on avoinna 7.9 asti).

Kävin itse kurkistamassa näyttelyn partiokaverin kanssa ja yllätyin positiivisesti sen monipuolisuudesta. Esillä oli Toven maalauksia vuosikymmenien varrelta, kirjojen ja lehtien kuvituksia, sarjakuviin liittyvää materiaalia, valokuvia ja Toven lähipiirin tekemiä, taiteilijan luomaan maailmaan liittyviä töitä. Voit tutustua näyttelyyn täällä.

Kannataa siis suunnata Ateneumiin yksin, puolison, isän, kaverin tai vaikka lapsen kanssa – ensimmäistä kertaa tai uudestaan. Näyttely on tosin sen verran laaja että pienemmän tai helposti kyllästyvän lapsen kanssa kiertäisin sen osissa tai toisen aikuisen kanssa vuorotellen, jottei menisi hullunmyllyksi.

Jos Janssonin elämäntyö ja/tai Muumit kiinnostavat, osallistu arvontaan kertomalla kommentilla lempihahmosi muumikirjoista tai -sarjasta. (Tuttuun tapaan blogin FB-tykkääjät saavat kaksi arpaa, joten jos seurailet myös Facebookissa, siitä kannattaa mainita kommentissa.) Arvonta päättyy 31.7.

// Liput on saatu Fazerilta ja Ateneumilta

34 kommenttia artikkeliin “Voita liput Ateneumin Tove Jansson näyttelyyn

 1. Kahdella arvalla. Muumimamma on paras, minut on jo teini-iässä kutsuttu häneksi, koska aina kannoin pienen käsilaukun mukanani. Mutta lasten myöten laukku on kasvanut, ei ole enää niin pieni..

 2. Kaksi arpaa. Muumimamma, ah niin ihana äiti. Vastaus jokaiseen kysymykseen, lämpöä,ymmärrystä, empatiaa, herkullista ruokaa.. Sitä minäkin haluaisin olla!

 3. Olen hulluna muumeihin ja Toven muutkin työt kiinnostaa kovasti joten olis ihan nappi voittaa nuo liput! Nipsu on ollut lempparini lapsena koska se muistutti mummuni ja pappani ruskeaa mäyräkoiraa ja onhan Nipsu luonteeltaan muutenkin kovin hellyyttävä. 🙂

  Kahdella arvalla ollaan siis mukana 🙂

 4. Lempihahmoni on Myy. Oma tyttäreni muistuttaa paljon tätä temperamenttista ja sisukasta hahmoa! 🙂 Menisinkin näyttelyyn mielelläni tyttäreni ja hänen kummitätinsä kanssa. Me kaikki kolme olemme todellisia muumifaneja!

 5. Ihana, kun vinkkasit näyttelystä! Sinne onkin pitänyt mennä, mutta kesän tiimellyksessä asia on ihan kokonaan unohtunut. Muumimamma on ehdoton suosikkini, hän on niin kovin herttainen.

 6. Haaveilin pääseväni alkavalla viikolla käymään näyttelyssä, mutta neuvola sotki suunnitelmat. Mutta nyt voinkin lykätä sitä kunnes arvonta on suoritettu. Opiskelijaa ei haittaisi voittaa lippuja 😉 Itse bongasin tällä viikolla tytön muumilakanoista sivuhenkilön nimeltä Titi-uu. Näistä pienistä öttimönkijäisistä tykkäänkin eniten. Ne on sulosia ja niillä on yllättäviä tarinoita, jolla saadaan kirjoihin aina jotain uutta. Kahdella arvalla osallistun.

 7. Muumimamma on idolini. Yritän arjen hulinan painaessa liikaa päälle aina välillä muistaa Muumimamman asenteen. Tällä erää suosikkikohtaukseni piirrossarjassa on, kun Muumimamma sai tarpeekseen ja lähti seikkailulle. Nukkumaan Nuuskamuikkusen telttaan. Yhdellä arvalla mukana.

 8. Suosikkini on muumimamma 🙂 Oispa hienoa voittaa liput, tulisi lähdettyä miehen kanssa kerrankin kaksistaan johonkin <3

  Yhdellä arvalla mukana, joten arpaonnea minulle 😀

 9. Lempi muumihahmoni on Muumimamma, mamma on mielettömän viisas ja Mammalla on käsittämättömän iso sydän, ottaahan se hoiviinsa kenet tahansa, kuka muumitaloon kulkeutuukaan, ajattele nyt vaikka Tiuhtia ja Viuhtia, sekä sitä Vampyyriksi luultua pientä lepakkoa jota Mamma muumitalossa suojeli. Tosin en voi olla mainitsematta Mammaa myös siksi, että onhan hänellä ihan mielettömät ruuanlaittotaidot, ja unohtamatta sitä, miten Mamma hoitaa ison talon kaikki työt siivouksesta pannukakun paistoon olematta koskaan huonolla tuulella. Ollapa itse yhtä tarmokas ja omaisin yhtä mielettömän asenteen elämään!

  Olen kahdella arvalla matkassa 🙂

 10. Muumimamma, osaa ratkaista joka ongelman, laittaa maailman parhaat herkut ja pelastaa aina päivän. Saa jokaisen tuntemaan olonsa tervetulleeksi

 11. Heeeeei! Ateneumlippuja jooo!!! Hyvä, että muistutit tuosta näyttelystä! Täällä on kaikki Muumit luettu ääneen iltasaduksi miehelle (lapsia ei vielä ole). 🙂 Niiskuneiti on kuin minä itse mutta Nuuskamuikkusen elämänasenteessa ja ideologiassa olisi paljon opittavaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *