Kuutti & Suklaatehdas

Kävimme Fazerilassa eilen. Vanhempani saivat luokseen kesävaihto-oppilaan ja intouduin lähtemään lapsen kanssa mukaan makeistehtaan retkelle. Vaikka olemmekin käyneet Fazerilassa sekä ala-asteen luokkamme että taannoisen yliopistoporukkani kanssa, jokin karkkitehtaassa jaksaa edelleen viehättää. Siis muukin kuin syö niin paljon kuin jaksat-suklaanmaistelupiste.

Ehkä kiehtovuus syntyy historian ja nykypäivän yhdistymisestä. Yritteliään nuorukaisen visiosta menneen maailman melskeissä, joka on johtanut kaikille tuttujen Kettukarkkien, Kiss Kissien ja Sinisen kautta Angry Birds-karkkeihin, joita laivataan tonnikaupalla ulkomaille. Vanhoista karkkikoneista, menneisyyteen jääneistä huikeista makeispakkauksista ja ajatuksesta siitä, että Suomessa on edelleen perheyrityksiä, myös suuryrityksien joukossa.

Kotiin palasimme kahden näytekassin, joita täytimme vielä tehtaanmyymälästä sekä mahansa suklaalla täyttäneen äidin, enon ja lapsen voimin. Vaihtari suuntasi hetkeksi Helsinkiin tutustumaan pääkaupunkiin muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Kotona lounas ei oikein maistunut vanhemmalle eikä lapselle , mutta kerrankos kesässä sitä vetää karkkiöverit.

Tehdasvisiitti poiki ajatuksen bloggaajareissusta, jota alan kenties puuhaamaan, kunhan saadan kesä pakettiin. Kaikesta päätellen tähän aikaan vuodesta ei voi eikä edes kannata suunnitella yhtikäs mitään. Siitä todistaa mielestäni tällä hetkellä mökillä valmistuva blogipostaus sekä opinnäytetyö. Minunhan piti jäädä kaupunkiin, mutta toisin kävi. Mutta kaipa täytyy vaan nauttia spontaaniuuden mahdollisuuksista, niin kauan kuin kesää riittää!

P.S. Ateneumin lippupaketti on arvottu ja voittajalle ilmoitettu voitosta sähköpostilla. Liput lähtevät Terhille, joka osallistui arvontaan seuraavalla kommentilla:

”Muumimamma on idolini. Yritän arjen hulinan painaessa liikaa päälle aina välillä muistaa Muumimamman asenteen. Tällä erää suosikkikohtaukseni piirrossarjassa on, kun Muumimamma sai tarpeekseen ja lähti seikkailulle. Nukkumaan Nuuskamuikkusen telttaan. Yhdellä arvalla mukana.”

5 kommenttia artikkeliin “Kuutti & Suklaatehdas

  1. Lukijatapaaminen Fazerin-tehtaalla! (lue: all you can eat-pisteen kiilto silmissä) Viimeks ala-asteella ollut siellä, hyvä paikka 😀

  2. Kiitos vielä lipuista, olivat tulleet eilen. Pääsevät pian käyttöönkin. Mä en vielä koskaan ole käynyt Fazerilla. Olisi aika hyvä täky järjestää lukijatapaaminen siellä, niin tällainen ujopiimäkin saattaisi rohkaista mukaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *