Niin söpöä että lähes ällöttää

Meidän lastenhuoneemme on sisustettu valkoisella, mustalla ja kirkkaalla peruspunaisella; Pitkälti huoneen todella pienestä koosta johtuen olen pyrkinyt rauhoittamaan huoneen värimaailman pariin pääväriin ja satunnaisiin muihin väreihin tauluissa ja pienesineissä.

Olen silti fiilistellyt värikkäämpiä ja pehmeämpiä lastenhuoneita niin lehtien kuvissa, blogeissa kuin elokuvissakin: What Maisie knew-elokuvan lastenhuone oli hyvä esimerkki ihanasta söpöyttä, herkkyyttä ja runotyttöfiilistä yhdistelevästä tyylistä.

Myös Asuntomessuilta on löytynyt useampana vuonna omaa silmääni miellyttäviä, mintunvihreällä, murretulla roosalla ja sinapinkeltaisella sekä harmaaseen taittuvilla sävyillä sisustettuja lastenhuoneita. Suurin osa niistä on ollut pohjakalusteiltaan ja pintamateriaareiltaan kiitettävän unisex-tyyppisiä. Vain pikkutavarat ja lelut ovat antaneet ymmärtää huoneen kuuluvan mahdollisesti joko tytölle tai pojalle.

Ehkä hieman viime vuosituhannelle jämähtäneenä en kuitenkaan laittaisi pojan huoneeseen vaikkapa monikerroksisia tylliverhoja, pinkkejä pikkukukkakoreja tai kultaisilla paljeteilla kuorrutettuja sydäntyynyjä…

Suurimman osan ajasta olen täysin tyytyväinen reippaanraikkaaseen lastenhuoneeseemme, mutta näiden kuvien huoneiden kaltaiset söpöyspläjäykset iskevät toisinaan romanttisesta rimpsutyylistä pitävään, jakautuneeseen ja vetäytyvään sisustuspersoonani kuin hiustenkuivaaja kylpyammeessa kelluvaan ihmispoloon.

Niin söpöä että melkein ällöttää. Mutta silti aika ihanaa!
Eihän kellään olisi sattumalta tytön huoneen sisustusprojektia työn alla? Sellaista, johon pääsisin työntämään sisustusnenääni ovenrakoon?

// Kaikki kuvat: H&M

17 kommenttia artikkeliin “Niin söpöä että lähes ällöttää

 1. Ooh, kiitos tästä postauksesta! Rupesi heti sormet syyhyämään tyttöjen huoneen suhteen. Oih.

  P.s. Laitoin sulle jokin aika sitten FB-viestiä, oletkohan huomannut sen? 🙂

  • Hei hyvä kun huikkasit täällä! Olen varmaan puhelimella vilkaissut, että viestejä on tullut, mutta pari viestiä oli hautaantunut ihan tykkänään. Palailen huomenna! 

 2. Hahahaa, mä oon just tilannut henkkamaukalta meidän tyttöjen huoneeseen aika monia noista jutuista mitä noissa kollaaseissa on 😀

  • Hyvä maku siis. 😉
   Mä tilasin tuossa viimoisessa kuvassa ikkunalaudalla näköttävän talohyllyn mökin seinälle laitettavaksi, kun se ei ollut mitenkään leimallisesti lastenhuoneen juttu mielestäni.

 3. just kuolasim ja huokailin noita samoja juttuja, harmi, että neidin huone on just ”valmistunut”! Mutta ainahan voi aloitaa alusta? 😉

  • No siis todellakin aina voi aloittaa alusta 😀 Mulla on hyvä syy nyt kun sinne pitää saada kaksi mahtumaan niin laittaa koko homma uusiksi!

   • VItsit toi on kyllä ehkä jopa epäireilun hyvä syy! Mutta eikö isomman sängyn hankkiminen olisi myös aika hyvä, eihän ne muutkaan tavarat enää istu sitten samallalailla sinne? ;D

 4. Ooh tuo talohylly! Semmoinen saattaisi hyvinkin asuttaa esprissokuppeja keittiössä 😛

  meillä on puolenvuoden sisään edessä aikamoinen lastenhuone-makuuhuone-sisustus projekti, kun meidän jätti makkarista tulee lasten yhteinen huone ja pikkuhuoneesta meidän makkari. Apuvoimat ei tosiaan ois pahitteeksi 😀

  • No kesälomalla tulen ihan varmasti Kuopioon että jos silloin olette vielä hommissa, voin tehdä tikusta tai rymseerauksesta asiaa ja tulla tarpeesta riippuen joko tankkaamaan tai supporttaamaan. ;D

   • Tervetuloa ! (Vaikka sisustusprokti olisikin jo valmis 😉 ) sitten aletaan harkita siirtoa, kun poika pärjää yön syömättä, eli ei valitettavasti vielä ihan lähitulevaisuudessa -.-

  • En osaa sanoa näiden nimenomaisten tavaroiden osalta. :/
   Aiempien mallistojen tavaroita on ainakin saanut myös myymälöistä, mutta liikkeeseen mennessään ei tietenkään tiedä, onko niitä sillä hetkellä hyllyssä/varastossa ko. myymälässä, kun verkkokaupan tilanteen taas näkee reaaliajassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *