Pimeässä kulkijoiden hengenpelastajat

Parissa olkalaukussani killuu jo heijastin ja niistä, joita käytän harvemmin, pitäisi siirtää nykyisiin suosikkilaukkuihini muutamia. Ulkona kun on pimeää koko ajan pidempään aamuisin ja aikaisemmin iltaisin. Pian edes koulumatkani eivät osu valoisaan aikaan, ilta-aikojen harrastuksista puhumattakaan.

Olen tilannut heijastimia lahjaksi kavereilleni sekä vähintään kerran vuodessa heijastimensa hukkaavalle miehelle heijastimen jos toisenkin. Jonkin tilauksen yhteydessä antamaani sähköpostiosoitteeseen kilahti uutiskirje ja päädyin selaamaan Heijastinkaupan uutuuskategoriaa. Ainakin riikinkukko- ja jäätelö- sekä maatuskaheijastimet alkoivat houkuttaa kaikessa värikkyydessään, vaikka olenkin tähän asti pitäytynyt mustavalkoisissa heijastimissa.

Ja koska perheemme aikuisista onnettomuusalttiimmalta löytyy sekä vähemmän vakuutuksia että heikommin huomiokykyä, voisin pistää taas muutaman heijastimen tilaukseen. Ainakin edellä mainitun kaupan valikoimissa heijastimen sai viidellä eurolla ja perinteisiä, kovamuovisia mainosheijastimia saa ilmaiseksikin. Joten kyseessä on varsin halpa turvaväline.

Myös laki velvoittaa käyttämään heijastinta ja pimeässä jalkakäytävältä ajoväylälle astuessa on edes vähän turvallisempi olo, kun tietää autoilijalle jäävän yli tuplaten – jopa kolminkertaisesti enemmän jarrutusmatkaa. Päivän pakollinen infoisku olkoot tässä:

Muistattehan hankkia ja laittaa heijastimet muillekin perheenjäsenillenne, niin aikuisille kuin lapsille. Ja eläimille myös!

 

 

4 kommenttia artikkeliin “Pimeässä kulkijoiden hengenpelastajat

 1. Kuitenkin varmaan Heijastinkauppa ei kuppa 😀
  Vitsi että maatuskat on hienoja. Joskus lapsena keräilin erilaisia heijastimia, taisi olla lähes kaikki kovia silloin ja juuri sain siskolta heijastimen synttäripaketissa.

  • Hehe, klassikko-kirjoitusvirheiden aatelia!

   Mäkin keräsin heijastimia alle kouluikäisenä ja säilytin niitä kolmipyöräni tarakkarasiassa. Pyörä myytiin ja kokoelma meni vahingossa mukana. Sattui lapsen sieluun!

 2. Vitsit miten ihania heijastimia! Ja tärkeä aihe, itse pelkään vielä enemmän ajaessa kuin kävellessä, nimittäin ilman heijastinta ja vielä tummissa vaatteissa kulkevia on tosi vaikea huomata. Lemmikeille ehdottomasti myös heijastimet, kuten sanoitkin. Meidän koira ainakin pienenä ja mustana sulautuu täysin asfaltiin pimeällä.

  • Meidän koira on vielä pienempi, joskin inasen vähemmän musta. Ja vain talvitakissa on heijastimet, en nimittäin luota noiden hyvin kuluneiden valjaiden heijastinosion toimivuuteen enää. Koetan kaivaa jonkin rönttäheijastimen koirallekin nyt viikonlopun aikana. Välillä näkee nimittäin koiran menevän ensimmäisenä tielle ja auton kaahaavan melkein päälle. Kamalan näköistä O___o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *