Geekkimutsin uudet lastenvaatesuosikit

Kengät, pupu- ja pandaleggingsit: H&M / Paita: Papu / Pöllöleggingsit: Lindex

Paidat, pisara- & pandaleggingsit: H&M / Pupuleggingsit: Lindex

Kengät, päähineet & Tekstipaita: H&M / Pilkkupaita: vimma

 

Kun selailin verkkokauppojen lastenvaatevalikoimaa, pohtien ensi kevään ja kesän vaatetarpeita lapsen osalta ja koettaen ennakoida, mitä tahtia tämä voisi kasvaa, huomasin klikkaus klikkaukselta katkeroituvani enenevässä määrin siitä, miten ihania, värikkäitä ja toinen toistaan söpömpiä vaatteita tyttöjen ”osastoilta” löytyi ja miten tympeän näköisiä, yksivärisiä, rumasti kuvioituja ja iänikuisilla raidoilla varustettuja vaatteita pojille tuputettiin. Pöh!

Koetin kasata kollaaseihin vaatteita tasapuolisesti kummallekin sukupuolelle (mukamas) varattujen vaatteiden puolelta, mutta katseeni takertui kerta toisensa jälkeen eläinpolvileggingseihin, karkkiväreihin ja söpöihin printteihin.

Kivoimmat unisex-vaatteet löytyivät totuttuun tapaan kovilta kotimaisilta: Mainiolta, Vimmalta ja Papulta, joista vain muutamia vaatteita päätyi kollaaseihin, koska mallistokuvista ei löytynyt sopivia kollaasiyksilöitä. (Bloggaajan suuret ongelmat ja niin edelleen.)

Jossain vaiheessa tein pikaisen analyysin koneeni työpöydälle kollaaseja varten kasaantuneista kuvista. Totesin nimittäin, että minulle saa myytyä niin sanottuja poikien vaatteita parhaiten painamalla niihin metalliprinttiä tai ihan mitä tahansa, mikä liittyy supersankareihin edes etäisesti…

Olkoot vaan karkkivärisiä undulaatteja kohokuvioiduilla siivillä ja ruseteilla, mutta kyllä Transformers-lippis vie niistäkin voiton silkalla siisteydellään… Tunnustan olevani toivoton.

 

17 kommenttia artikkeliin “Geekkimutsin uudet lastenvaatesuosikit

  • Mä haluaisin aika monet muutkin lastenvaatteet itselleni. Harmi kyllä vain H&M:n poikien osaston koon 170cm paidat sopivat päälle. :,D

 1. ”Poikien” värit…joo. Leluhyllyistä mua aina naurattaa se, että sentään pinkkihylyllä on sitä ihteään monessa eri sävyssä MUIDEN yhteensopivien värien kanssa, mutta pojilla se metallinharmaa, standardiruskea ja laivastonsininen pienine eri vivahteineen. Edes suomalainen syystalvimaisema ole noin kulahtaneen värinen!

  • Mites, onko Suomessa kirkkaanpunainen teistä ”poikien” vai ”tyttöjen” väri? Täällä se on ”poikien”, enimmäkseen – onneksi, sillä Eddiellä on varmaan eniten punaisia vaatteita äitinsä punaisenhimon takia. Suomessa se on välillä herättänyt kysymyksiä, kun oon kuulemma ostellut lapsukaiselle punaista tyttöjen osastolta… Oho.

   • Mun mielestä molempien, mutta monen muun mielestä kuitenkin enemmän tyttöjen. Mä ostan aika paljon punasta lapselleni, ne vaan on aika usein jotain printtivaatteita, mistä en ite välitä, mutta lapsi sitäkin enemmän. 😀

    Ollessani iltapäiväkerhossa töissä lapset (7-8 v.) keskustelivat, että mikä väri on tyttöjen ja mikä poikien. Suurin osa pojista oli kirkkaasti sitä mieltä, että punainen on tyttöjen väri. Yhdellä pojalla sitten sattui olemaan punainen paita, oiskohan ollut Cars-printti tmv. edessä. Kun kysyin lapsilta, että onko tuo paita sitten tyttömäinen, niin eihän se tietty ollut. Joku lapsista sitten fiksusti sanoikin, että ei sillä vaatteen värillä ole niin väliä, vaan enemmänkin sillä mallilla. En mäkään pojalleni pistäisi punaista paitaa, jossa on röyhelöä kauluksessa.

    • Joo just toi malli! Voisin ostaa pojalleni My Little Pony-paidankin, mutta niissä on melkein aina puhvihihat, mitkä on taas mielestäni ihan nounou. Samoin kuin olkapääröyhelöt ja ns. röyhelötaskut housuissa. Jossain se menee sekin raja, kuinka paljon kehtaan ristiinpukea lastani. 😀

   • Mä sanoisin että tyttöjen väri, ellei sitten printtinä ole jotain tappajamonsteriliskoa tai Salama-autoa. Ehkä jonkun sinisen haalarin kaverina voisi mennä punaiset rukkaset, just ja just. ;D

  • Tosi masentavia kyllä – hyvää sopeutusta ”aikuisten väreihin”… Ei nuo miesten osaston vaatteetkaan ole värikkyydellä pilattuja perinteisesti. Koetin hankkia veljelle t-paitoja joululahjaksi. Toiveena oli värikkäät paidat ja tummansinistä, viininpunaista ja sammaleenvihreää löytyi. 😀

   • Täällä tuntuu olevan enemmän se ongelma, että jos on jotain värikästä miehille, se maksaa sitten kaksinkerroin, mitä naisille. Ei se oikein kannusta hommaamaan niitä erikoisemman värisiä vaatteita, kun saman ajaa se musta/harmaa/muu kulahtaneen värinen. Poikkeuksena tosin urheiluliikkeet, mutta eihän kaikki nyt halua jotain Puman/Adidaksen/Niken logoja kantaa yllänsä.

    • Mullakin pari väreistä tykkäävää miespuoleista kaveria on harmitellut, että pitää shoppailla urheiluliikkeissä ja nähdä erikseen vaivaa, ettei näytä koko ajan siltä että on tulossa/menossa lenkille/salilta tai jonkin urheiluvaatemerkin kävelevältä mainokselta vähintään.

 2. Ihana toi Papun (Pavun?) eläinpaita, ostin vähän aikaa sitten saman Eddielle. Ja noitten pandaleggareitten takia taitaa olla pakko käväistä H&M:n alehelvetissä, vaikkei lapsi edes oikeastaan tarvisi lisää leggingsejä! Eli kiitti vaan, Norppaemo. 😉

  • Mä niin himoitsen noita Papun metsämalliston kamoja. Ihana printti. <3___<3

   Hyvä että joku muukin on blogimarkkinoinnin uhri – tosin tässä tapauksessa pyytettömän ja maksuttoman sellaisen. 😀

 3. mun mielestä ei oo olemassa tyttöjen tai poikien vaatteita harmi vaan että toiset lapset luultavasti kiusaa jos poika pukeutuu tyttöjen vaatteisiin

  • Tyttöjen on tosiaan ehkä helpompi käyttää ”poikamaisia” vaatteita kuin poikien ”tyttömäisiä” vaatteita. Tosin pienillä lapsilla pojillakin näkee yhtä useammin leggingsityyppisiä housuja ja vaihtelua väreissä eikä ainakaan monessa pienten päiväkotiryhmissä lapset vielä osaa samalla lailla kommentoida toistensa vaatteita kuin ehkä myöhemmin.

   Veikkaisin kuitenkin nyt kasvavien pikkulapsien olevan joka tapauksessa aikuisina huomattavasti ”rajattomampia” pukeutujia kuin nykyisten aikuisten ja hyvä niin. 🙂

 4. mun mielestä ei oo olemassa tyttöjen tai poikien vaatteita harmi vaan että toiset lapset luultavasti kiusaa jos poika pukeutuu tyttöjen vaatteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *