Lomaohjelmavinkki: Jenkeistä, Ruotsista ja vähän Suomestakin

Epävirallisena lomatraditionani tuntuisi olevan jonkin uuden TV-sarjan aloittaminen tai jopa sen kokonaan katsominen. Eilen lipsahdin jälleen selailemaan Netflixiä jonkin mielenkiintoisen sarjan toivossa ja päädyin testaamaan kuun alussa tarjolle tullutta Welcome to Sweden-sarjaa, jossa yhdistellään komediaa, parisuhdedraamaa ja kulttuurierojen teemalla leikittelyä.

Katsoin päivän aikana kaikki kymmenen tähän mennessä ilmestynyttä jaksoa ja mieskin kurkisteli olan takaa muutaman jakson aikana. Hän totesi katsomansa perusteella, että kyllä 800 vuotta samassa valtiossa ja sittemmin tiivissä rinnakkaiselossa vaan tekee tehtävänsä. Monet sarjan esittelemistä, kulttuuristen erikoispiirteiden aiheuttamista tilanteista olisivat nimittäin voineet aivan yhtä hyvin sijoittua Suomeen aivan. Saatoin kyllä allekirjoittaa väitteen; Osa sarjan viehätyksestä perustuikin juuri siihen, että naapurimaan kulttuuri tuntui niin tutulta ja turvalliselta – hyvässä ja pahassa.

Jos kestää myötähäpeää, monikulttuurisuuden kustannuksella hupailemista ja pohjoismaalaisille erikoisuuksille naureskelua, voin suositella sarjaa sopivaksi lomajumitushömpäksi. No äh, mitäpä sitä TV-sarjoista kirjoittamaan, katsokaa itse.

5 kommenttia artikkeliin “Lomaohjelmavinkki: Jenkeistä, Ruotsista ja vähän Suomestakin

  1. Ahhah, tää on kyllä niin huippu! 😀 Missasin tän jotenkin, kun alkoi telkkarissa, mutta onneksi löytyi Netflixistä. Itekin kahlasin muutamassa päivässä jaksot läpi, eilen katoin viimeisen.

    • Vaati kyllä multa, komedioista helposti ärsyyntyvältä tylsimykseltä, juurikin leppoisan lomamoden tullakseen ylipäätään testatuksi – en tiedä olisiko ankeuttajatiloissa napannut samalla lailla. Tässä mielentilassa kuitenkin toimi kivasti!

  2. Ai toi on Netflixissä! Mua niin harmitti, etten ehtinyt alkaa seuraamaan tätä. 

    Hyvää myöhäistä joulua ja hyvää uutta vuotta! 🙂

  3. Mäkin ahmin tän joskus ennen joulua melkein kertaistumalta (tai no niin paljon, kun vajaa kaksijapuolivuotiaan kanssa voi harrastaa bingewatchingia..) mutta komppaan kyllä täysin, että monia juttuja olisi voinut kyllä omaksua ihan kotimaiseenkin käytösrepertuaariin. IMDB:n keskusteluja lukiessani törmäsin (ilmeisesti jonkun ruotsalaisen) kysymykseen siitä, kenelle tämä ohjelma on suunnattu ja mielessäni vastasin, että näköjään Ruotsin naapurimaalaisille. Jenkkejä tämä ei kuulemma juuri kiinnosta ja ruotsalaisille aiheuttaa lähinnä vain myötähäpeää.

    Ihan sama, minä nauroin ja viihdyin. Nyt kulutuksessa on Downton Abbey ja kipuilen sitä, että Suitsin kolmoskausikin on tullut ja että kumpaa sitten katsoisin!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *