JOULUPLÄJÄYS

 

 

Riisipuuroa, rusinakiisseliä, vihreitä kuulia, äyriäissalaatteja, perunoita, smetanaa, mätiä, sen seitsemännen sortin kalaa purkista ja uunista, laatikkomaistiaisia, konvehteja ja joulukolaa. Laivalle lähtöä edeltävän päivän jälkeen tuntuisi tarttuneen ainakin pari lisäkiloa matkaan.

Nyt on syöty aatto läpeensä, kahdessa osoitteessa, pitkän kaavan mukaan ja tänään rääpittiin vielä kodin ulkopuolella. Kotijääkaapissa odottavat vielä juustot ja pari rasiaa lahjakarkkeja – onneksi myös vierailijoita on mahdollisesti luvassa niitä tuhoamaan.

Lahjojakin saimme – ekologisissa tuskissa kiemurtelevan näkökulmasta onneksi hyvinkin käytännöllisiä ja toivottuja sellaisia kuten kauan kaivatun urheilualuskerraston, villasukkia ja -lapasia, kehotuoksuja loppuneen mandariinihajusteen tilalle, täydennyksiä astiasarjaamme… Sekä tietenkin käyttölahjoja kuten kynttilöitä, hyväksi todettuja pesusaineita, voiteita, Coca Colaa ja sipsejä.

Kätevinä ja elämyksellisinä lahjoina mainittakoon elokuvaliput ja lahjakortit suosimiimme liikkeisiin, joista hankimme täydennyksiä varuste- tai vaatekaappeihin. Lapsikin sai paljon hyödyllisiä, toivomusten mukaisia ja ikätasoiselleen mainiosti sopivia lahjoja, joista riittää varmasti iloa pitkään.

Taputtelen itseäni olalle, koska selkään en taivu taputtelemaan, siitä hyvästä että selvisin jo tänään juoksulenkille – olkoonkin että lyhyelle sellaiselle. Viimeistään huomenna kampean ruhoni salille, mutta tänään ehkä vietän iltaa vielä sängyssä makoillen ja kenties pelaillen.

Olen ehtinyt pitää joululupauksiani ainakin leikkimällä tänään pariinkin otteeseen lapsen kanssa tämän uusilla leluilla sekä keskittymällä yleiseen löysyyteen kuten laittoman myöhään postaamiseen tämän päivän osalta. Huomenna on kuitenkin luvassa skarpimpaa postausaikataulua ja hieno sisustuskuvaräjähdys.

Kyllä tämä totaalirentoutuminen tästä etenee, uudet villasukat ja kotihousut jalassa, lämmin mäyräkoira selän päällä, konetta laiskasti näpytellen ja Kettukarkkeja mutustellen. Burb, moi, kiitos ja anteeksi itse kullekin meidän sirkustamme aattona livenä sietäneille sekä instapostailujeni uhreiksi joutuneille!

 

 

 

6 kommenttia artikkeliin “JOULUPLÄJÄYS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *