Päivän kehonkuvallinen ja mediakriittinen ilonaihe

Halensin etusivun mekkokampanjan ihanat naurunrypyt, luonnollisen näköiset polvet, ja photoshoppaamattomat käsivarret saivat hymyn kohoamaan kasvoilleni ja mielen täyttymään ilolla.

Tätä voi tuskin toivoa, korostaa ja tehdä liikaa. Ai mitä? No tuoda monimuotoisuutta: eri kokoisia, muotoisia, värisiä, monen ikäisiä ja ikänsä näköisiä sekä omalla tavallaan kauniita kehoja lehtikuviin, mainoksiin sekä verkkokauppoihin virheettömiksi ja muovisen näköisiksi siloiteltujen kuvien sijaan.

Kiitos vinkistä Marille, tästä tuli todella hyvä mieli!

 

Kuvat: Halens

15 kommenttia artikkeliin “Päivän kehonkuvallinen ja mediakriittinen ilonaihe

 1. Meikä klikkaili ihan innokkaasti heti Halensin sivuille kamppista katsomaan.

  Hieman ristiriitaista on kyllä tämä: kun klikkaa karusellin asukokonaisuuksia, aukeaa yksittäinen ostossivu, jossa samat vaatteet ovatkin sitten niiden hoikimpien tyttöjen päällä. Eli kun klikkaa vaikka tuota ylimmän kuvan leopardimaksimekkoaista naista, avautuu sivu jossa mekko on ihan toisen mallin päällä. Sama juttu joka asun kanssa.

  • Mä mietin ihan samaa, kun menin sitten klikkailemaan mekkoja. Esim. toi pinkki pilkullinen nimittäin houkutti. Olisin halunnut nähdä ko. mekon edestäpäin ja nimeomaan krhm, enemmän oman kokoiseni mallin päällä.

   Ja itse asiassa tuossa allakin on eri mekkoja sitten hoikimpien mallien esitteleminä. Niin kuin saa mielestäni ollakin, saahan monen kokoista kroppaa ollakin esillä, mutta juuri nuo samat mekot sitten ikään kun tuplana eri maillilla vähän ihmetytti.

   Tossa kirjoittaessakin pohdin, että pitäisikö mainita, että mikähän logiikka / tekninen hässäkkä tässä on ollut taustalla, että mekkokamppiksen karuselliin on päätetty kuvata yhdellä mallilla ja itse tuotteet sitten taas eri malleilla. Mutta ajattelin, että spekulaatiosta tulee aika sekavaa settiä, kun en tiedä, mitä taustalla on.

  • Tuskin nyt sentään kokonaan, mutta useimmiten ainakin reisiselluliitit, allit ja ruttupolvetkin silotellaan. Näissä kuvissa on sentään paljon jätetty sellaisekseen, vaikka joku mahdollinen megafinni oliskin retusoitu. 🙂

 2. Joo, Halensille vaan terveisiä ja muille vaatekauppaketjuille myös, että tällanen kampanja oikeesti herätti ainakin mussa ostohimot. Ei edes sillä, että haluaisin periaatteellisista syistä kannustaa tällaisia vetoja (mitä toki haluan), mutta sen tähden, että oikeesti kiinnostun vaatteesta, joka näyttää hyvältä eri tyyppisillä vastaloilla. En oikein kuluttajana osaa pähkäillä, onko 180 senttiselle erittäin hoikalle tytölle puettu mekko kiva myös minun päälläni. Osaan päätellä tätä helpommin, jos näen saman vaatteen eri tyyppisten vartaloiden päällä. Ja sanon tämän henkilönä, joka ei varreltaan muistuta myöskään kuvan mallina. 

  • Eri levyisten kehojen lisäksi aika moni kaipaisi myös eri pituisia malleja, sillä noh, ne vaatteiden mittasuhteet on mitä on, jos pituudessa on +/- 20cm eroa kuvan malliin. 😀

 3. Joo tämä on hyvä. On ainakin tämän vuoden alusta ollut tuo sama nainen myös printtikuvastossa, ja ihan samoissa kuvissa sellaisen tyypillisen mallikroppaisen naisen kanssa. Useinhan nämä yhtään perusmallikropasta poikkeavat on tungettu omille sivuilleen, mutta Halensilla siis ei 🙂

  Jos vaan jaksatte, niin kannattaa mennä antamaan kiitoksia suoraan Halensille 🙂

  • Lupaan ryhdistäytyä tänään ja lähettää vielä kiittävää asiakaspalautetta suoraan!

   Mulle ei tota printtikuvastoa tulekaan, joten tämä oli hyvä lisätieto. 🙂

 4. Mitä enemmän ajattelen asiaa, sitä varmempi alan olla kannastani: vaatteet olisi ehkä parasta esitellä henkarissa tai suoralle tasolle levitettynä. Kun semmosta mallia ei olekaan että se kaikkia muistuttaisi.

  • Ei, mutta lähelle ehkä päästäisiin, jos malleina käytettäisiin keholtaan mahdollisimman erilaisia malleja. Minä ainakin toivon näkeväni kuvastossa vaatteen mallin päällä – henkarissa olevasta vaatteesta on vaikea arvioida, miltä se näyttää päällä.

   • Olen samaa mieltä, todella ankeaahan se henkarissa olisi. MUTTA…ymmärrän myös että melkoisia katalogeja tulisi jos jokainen vaate olisi viiden eri tyyppisen mallin päällä tai jos sivun lehtimainoksessa sama kaapu olisi lyhyen/pitkän/hoikan/pullean/jne. päällä. Se ei liene kovin realistista.

    • Joo, paksuja katalogeja tulisi, jos asiakkaita niin hyvin pyrittäisiin palvelemaan. Mutta ehkäpä niissä katalogeissa yleensä voisi olla erilaisia kehontyyppejä. Ettei kaikkia vaatteita esitellä vain yhden tyyppisen vartalon päällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *