Tatuointipohdintaa

Söpöjä tirppoja, mutta joku saattaisi luulla niitä ihosairaudeksi…

Minulla on tällä hetkellä 18-vuotiaana piirtämäni ja ottamani tatuointi vasemmassa nilkassa. Kuva on otettu kaksi päivää tatuoinnin ottamisen jälkeen. Nyt haluaisin ottaa lisää tatuointeja. Ajattelin, että haluaisin tatuoinnit muistuttamaan täysi-ikäistymisen lisäksi ainakin naimisiin menosta ja M:n syntymästä.

Tatuointi olisi todennäköisimmin tulossa yläselkään, lapaluiden tai -luun päälle, koska se alue ei ole niin herkkä lihomisen tai laihtumisen tuomille muutoksille eikä se rypisty iän myötä yhtä näkyvästi kuin vaikkapa käsivarret. Tässä on vuonna 2008 tekemäni lyijykynäluonnos tatuoinnista. Anatomiset seikat eivät ole kuvassa pääosassa, kuten näkyy, vaan siinä on koetettu hakea tyylisuuntaa ja tatuoinnin paikkaa. Edelleen jokin luonnoksessa viehättää, olkoonkin että se on auttamattoman kömpelö. Jatkotyöstämisellä tuossa voisi kuitenkin olla jo osviittaa hakemastani ideasta.

Kun pohdin tatuoinnin kokoluokkaa, selailin kuvia internetistä ja tulin siihen tulokseen että yllä olevan kokoinen kuva olisi ehdottomasti jo liian suuri ja tämän jutun ensimmäisen kuvan linnut taas niin pieniä, että ne näyttävät enemmän luomilta kuin tatuoinneilta.

Lintuteema viehättää edelleen ja saman aiheen käyttäminen liittäisi uuden kuvan jo yhdellä tasolla vanhaan. Värillistä tatuointia en joka tapauksessa haluaisi, en ole jostain syystä koskaan halunnut itseeni värillisiä kuvia. 

Mutta pitäisikö uuden tatuoinnin olla myös piirostyyliltään vanhan kaltainen vai voisiko se olla erittäin aidon linnun näköinen tai siluettimainen, kuten suurin osa kuvista, joista nyt innostuin? Ja tulisiko kokonaisuudesta sekava, jos usealla eri tyylillä tehtyjä lintuja olisi siellä täällä vartalossa?

Viehätyin hurjasti myös ajatuksesta saada selkääni lintuparvi. Sitäkin ajatusta pitänee jatkotyöstää ja tehdä luonnoksia luonnoksien päälle. Tai löytää tatuoija, joka hoitaisi myös suunnittelutyön. Osaisiko joku suositella tatuointien saralla alansa rautaista ammattilaista Helsinki-Vantaa-Kerava-akselilta?

 

6 kommenttia artikkeliin “Tatuointipohdintaa

 1. Heippa!

  Tatuointi juttuun pakko kommentoida, että itse kävin ottamassa ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) tatuoinnin vuonna 2009 tässä paikassa  mysticart.fi. Olin ja olen edelleen todella tyytyväinen! Erittäin asiantuntevaa palvelua ja tatuoija myös muokkaa tarvittaessa annettuja kuvia ja ymmärsin että myös pystyy niitä suunnittelemaan. Yhdessä tuolloin mietimme haluamani kuvan kokoa tarkkaa paikkaa yms. Otin myös yläselkään kuvan, niskan alle, niin että siitä pilkottaa yleensä vain vähäsen tavallisen paidan alta jos ollenkaan. Tuolloin liike oli vielä Keravalla mutta nyt ovat näköjään muuttaneet Helsinkiin. Mukavia kuvan suunnitteluhetkiä!

   

  t Marukki

 2. Kävin ottamassa 2/3 tatuoinneistani Itäkeskuksen Duck’s Tattoossa, suosittelen 🙂 edelliskerrasta on aikaa mutta koko ajan mielen taustalla pyörii ajatus uudesta.. kun vaan keksisi että mitä ottaa ja minne 🙂

 3. Sen tatuointiliikkeen olen varmaan nähnytkin, kun asioin joskus siellä pohjakerroksen apteekissa asuessani Itä-Helsingissä. Itselläni on runsaudenpula paikkojen kanssa, kuvaidea pitäisi vielä saada sementoitua.

 4. Liskogalleriaa (Hki, Hämeentie) suosittelen ehdottaman lämpimästi! Omia ja lähipiirin kokemuksia on usealta eri tekijältä, joten suosikkia tekijän suhteen en lähde sanomaan. Mutta jälki on tarkkaa, huolellista ja ammattitaitoista.
  Itse olen mennyt valmiin kuvan kanssa, joita sitten tarvittaessa (aina siis) jonkin verran vielä fiksattu. Tekevät toki myös ihan alusta asti kun vaan kerrot ajatuksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *