Terveisiä sairastuvalta

Nyt se sitten iski, jokaisen syksyn pakollinen syysflunssa.

Lapsihan oli jossain määrin räkäinen jo koko lomaviikon, mutta suunta ei ole ollut ainakaan parempaan päin; Muutama viimeinen yö on ollut sellaista hyppimistä ja heräilyä, ettei olt tullut paljoa nukuttua. Ja viime aamuina olen herännyt myös itse pää sekä hengitystiet tukossa ja kurkku kipeänä.

Täytyy vain koettaa hoitaa itsensä pikaisesti kuntoon, sillä oman loman jäljiltä opiskelutehtäviä ja tenttikirjan sivuja olisi kahlattavana hurja määrä. Aseena flunssaa vastaan ajattelin kokeilla perinteisiä lääkkeitä kuten hunajateetä, lepoa ja vitamiinien yliannostusta.

Itselläni on karttunut vuosien varrella vahva kokemus puolikuntoisena töihin, urheilemaan, rientoihin ja opiskelupaikoille raahautumisesta, mutta lapsen sairastelu tietää yhden tai kahden päivän taukoa koulu- ja päiväkotihommissa.

Onneksi lapsella ei ole ollut enää kuumetta, vaikka tämä viime yönä lämpöiseltä tuntuikin. (Kuumekouristusriski kun kulkee suvussa vahvana ja voimissaan.) Pienen hapsinkakkiaisen puhti on tyystin pois ja aivan kaikki, siis todellakin kaikki, harmittaa.

Nuhakuume, flunssatauti, eihän siitä kukaan nauti, jätä rauhaan Kuutti polo, anna sille hyvä olo, etsi tauti toinen kolo

 

2 kommenttia artikkeliin “Terveisiä sairastuvalta

 1. Mun neuvo ei ikinä ei koskaan puolikuntoisena töihin, ei kouluun, ei mihinkään. Itse tein sitä monta vuotta, sain riesaksi masennuksen. Entinen työkaverini sai sekä masennuksen ja sydänlihaksen vaurion… Toki ei kaikille niin käy, mutta haluan muistuttaa olemaan ihmisiä armollisia itselleen. Jostain syystä tämä suomalainen yhteiskunta ”pakottaa” meidät välillä yliluonnollisiin suorituksiin.

  Paranemista Kuutille!

  • Olen vähän turhan tunnollinen itse(kin). Helposti menen puolikuntoisena koululle, ettei kukaan suuttuisi, kun en ole ryhmätöissä läsnä tms.

   Ja työelämässä sai usein kuulla vihjailua siitä, että huolehdinko varmasti käsihygieniasta, kun saan flunssia tai valitusta siitä, miten vaikea kunnan puolella on saada sijaisia ja sairaslomani katuvat työnantajaperheideni niskaan. Eipä paljon tehnyt mieli jäädä kotiin. 🙁

   Vaikka nopeammin sitä tulisi terveeksi, jos potisi päivän, pari rauhassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *