Gaala-asupaniikkia pukkaa

Gaala-asukriisiä todellakin pukkaa. Rankasti. Sain kutsun Aussie Blog Awards-tilaisuuteen ja olen siitä asti hermoillut siitä, löydänkö itselleni mitään riittävän fiiniä päällepantavaa. Köyhänä opiskelijana en voi shoppailla monen sadan euron cocktailmekkoa saati kolmi-nelinumeroisella hintalapulla varustettuja kenkiä tai laukkua juhla-asukseni, joten koko asun ostaminen uutena ei ollut missään vaiheessa vaihtoehto.

Äitini riensi vaatekaappeineen hätiin ja sain häneltä lainaan Marimekon Iltauinti-mekon. Minua solakammalle ja pitkäjalkaiselle äidilleni mekko istuu hyvin (kuvatodiste, klik), mutta nähtäväksi jää, näytänkö se päälläni satakiloiselta täti-ihmiseltä. Noh, mekko on joka tapauksessa kaunis. Mekkoon mätsäävän vyön ja jakun löysin sopuhintaan H&M:ltä ja kengät Elloksen tarjouskorista. Erikoisen värisen mekon kanssa sopivaa gaalakelpoista laukkua etsiskelen edelleen.

Miehellekin vihjasin, että tämä voisi ehkä ostaa ennen gaalaa sekä farkut että kengät, joissa ei ole reikiä. (Siis sellaisia kulumisen aiheuttamia reikiä, ei suinkaan tyylin vuoksi tehtyjä.) Toisaalta on tavallaan virkistävää ja sympaattista, että joku ei oikeasti edes katso päivittäin peiliin tai pidä vaatteiden uusimista erityisen olennaisena asiana ennen kuin ne hajoavat pahemman kerran päälle. Mutta kyllä yhdet ehjät housut voisi ehkä silti omistaa – vaikka vaimon mieliksi?

Mitäs pidätte?
Kelpaako suunnittelemani kokonaisuus gaala-asuksi, vaikkapa aikaisempien vuosien asujen perusteella?

 

14 kommenttia artikkeliin “Gaala-asupaniikkia pukkaa

 1. Te voisitte olla sellanen über cool pariskunta, jossa nainen on laittautunut ja mies rennon kulahtanut boheemi! Niinku Johnny Depp ja Vanessa Paradis back in days!

  • Meillä on äidin kanssa monessa kohtaa hyvinkin erilainen vaatemaku. Äiti on pääsääntöisesti klassisempien vaatteiden ystävä, mutta sortuu joskus kasariretrokummallisuuksiin. Mutta tämän mekon kohdalla makumme ilmeisesti kohtasivat. <3

 2. Kiinnostaa nähdä miten jakku ja kotelomekko puetaan päälle näyttämättä tädiltä. Jos onnistut, niin saat kyllä jonkun ihan oman pukeutumispokaalin! 🙂

  • Mun pitäisi hakea noi kengät vielä postista ja sovittaa ne. Ei vissiin tule kiire, jos sattuukin olemaan jotenkin kummallista mitoitusta. ;D

   Olen korujen kanssa kyllä edelleen ihan epätoivon vallassa, kun en pysty nyt hankkimaan mitään arvokoruja eikä omasta korukaapista tunnu löytyvän sopivia. Noh, ainahan voi lähteä ilman.

 3. Oi tuo mekko näyttää ihanalta! 🙂 Tarvitseekohan se tuota jakkua lainkaan kaveriksi? Itse tässä pähkäilen, onko tyhmää laittaa sellainen mekko mikä on näkynyt joka paikassa jo miljoona (eli ehkä kolme) kertaa.

  • Jakku toimittanee lähinnä ns. ulkotakin virkaa, ihan t-paitamekkokeli kun ei vielä ulkona ole. 🙂

   Pistät vaan saman mekon, tuskin se ketään muuta kaihertaa kuin käyttäjää itseään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *